Tak tohle jste ještě nejedli: Delikatesa z rýže, kterou na výbornou připraví i naprostý začátečník. Labužníci, těšte se!

2819
Sdílejte

 

V hrnci rozehřejte 1 polévkovou lžíci másla, přidejte slaninu a asi 2 minuty opékejte.

Potom přidejte cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte vymačkané a nakrájené houby, zamíchejte a opět spolu  2 minuty opékejte.

Nakonec přidejte na malé kousky nakrájenou cuketu a další 2 minuty restujte.

Nakonec přidejte rýži a krátce ji opražte.

Přilijte 3 naběračky připraveného vývaru. Za častého míchání pozvolna vařte, dokud se tekutina nevyvaří, nebo nevsákne do rýže. Podle potřeby dolévejte  po naběračkách vývar. Vařte asi 30 minut do změknutí rýže.

Nakonec rizoto dochuťte solí a do ještě horkého vmíchejte 1 polévkovou lžíci másla a 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu. Obojí nechte rozpustit.

Servírujte na teplém talíři ozdobené oblíbenými bylinkami.

 

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články