Pokud nechcete v létě přibírat, mějte se na pozoru: Skryté nástrahy, které promění i salát na kalorickou bombu

2077
Sdílejte

Zálivka

Salát se zálivkou nebo dresinkem z majonézy sice chutná dobře, ale vaší figuře příliš neprospěje. Například jedna lžíce Caesar dresinku obsahuje skoro 500 kJ a do salátu dáte minimálně čtyři lžíce, což je ve finále více kalorií než celý salát. Podobně si dejte pozor i na sladké zálivky nebo různé pěstují.

Tip: V restauraci si objednávejte dresink zvlášť, namočíte si jen pár kousků masa a zeleninu si raději pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Dobrá volba je balzamikový ocet, jogurt nebo dijonská hořčice.

Článek pokračuje na další straně

Sýry a maso

Bílkoviny jsou důležité, avšak dávat do salátu tučné sýry nebo smažené kousky masa není vhodné kvůli vysokému obsahu tuku. Vynechejte také slaninu.

Tip: Do salátu si raději přidejte tvaroh, balkánský sýr, cottage sýr nebo sýr do 30% tuku. Pokud jde o maso, ideální je tuňák (maximálně 150 g), losos (100 g), krůtí nebo kuřecí maso (do 120 g). Můžete také přidat rostlinné bílkoviny, což jsou především luštěniny nebo tofu.

Kam dál?

Co jíst k večeři, abyste zhubli 15 kilogramů za půl roku? Nejen saláty a polévky

Rada známého dietologa : Nezáleží na tom co jíte, ale co pijete! Chcete-li se zbavit tuku již za 8 dní, měli byste vědět o tomto

3 druhy OVOCE, které vyženou TUKY ze stehen a hýždí: Tito ničitelé CELULITIDY ukazují svou SÍLU!

Jaká by měla být vaše ideální hmotnost podle vašeho tvaru těla, stáří a výšky?

Hubnutí po 40-tce: 6 pravidel, která je třeba dodržovat a úspěch máte zaručen!

Další články