Perník je už se jim omrzel. Tak nastoupil cukrář táta a vykouzlil pro ně luxusní koláč jako od mistra perníkáře. Za 10 minut nezbyl ani drobek!

2147
Sdílejte

 

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce džemu
  • 100 ml oleje
  • 1 kávová lžička skořice
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 500 ml mléka
  • 1 kypřící prášek do perníku

Pracovní postup

Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek, kakao a skořici. Doprostřed udělejte malý důlek, kam vyklepnete vajíčka. Zamíchejte a postupně přidávejte džem, olej a po trochách mléko. Nejlépe pomocí elektrického mixéru vypracujte hladké těsto. 

Směs mixujte aspoň 5 minut, abyste dokonale propracovali všechny suroviny. Těsto bude potom vysoké, vláčné a chutné. Pokud nemáte mixér, rychle šlehejte těsto metličkou.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články