Pamatujete si na socialismus? Nebyly počítače a často ani máma. Byla tato doba opravdu tak dobrá, jak někteří tvrdí? Podívejte se sami

16498
Sdílejte

„Za socialismu se žilo nejlíp!“ Tak hovoří někteří senioři o době nedávno minulé, kdy panoval v tehdy Československé republice tvrdý komunistický režim. Skutečně se však žilo tak dobře?

Dětem je jedno, jaká je situace na politické scéně. Důležitá je pro ně hra, zábava, nějaké to jídlo a hlavně milující rodina. V dnešním článku si připomeneme některé skutečnosti, které se odehrávaly v socialistickém Československu. Pro pozdější ročníky to budou jistě velmi zajímavé informace. Jedno vám prozradíme už v úvodu – děti narozené před rokem 1989 měly často za svou rodinu vychovatelky z jeslí.

Nepohodlí už v porodnici

Jakmile se miminko dostalo na svět, bylo hned odneseno na kojenecké oddělení. Setkání s maminkou probíhalo jen při kojení. Plenky byly nepohodlné a špatně savé…

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Děláte to i vy? Dáváte dítěti v obchodě rohlík, nebo pití, aniž by bylo ještě zaplacené? Na to pozor dopouštíte se krádeže!

Je možné, že si Emiráty k záplavám přispěly samy. „Očkovaly“ oblaka

Obrovské neštěstí : Po pádu z okna zemřela maminka dvou malých dětí. Padající tělo nešťastné ženy vyděsilo sousedy

České domácnosti často strádají. Přesto mají majetek v průměru za čtyři miliony

AKTUÁLNĚ : Havárie autobusu plného dětí na Příbramsku. Ten skončil v příkopě převrácený na bok

Další články