2. Nalijte kefír a míchejte asi 2 minuty, dokud se cukr trochu neroztaje.
3. Prosejte mouku s kakaem a práškem do pečiva k ostatním ingrediencím a vymíchejte homogenní těsto.
4. Formu na pečení si vystelte pečícím papírem a nalijte do ní těsto. Předehřejte troubu na 170 – 180 ° C a pečte korpus asi 40 minut (prvních 30 minut neotvírejte dvířka na troubě). Udělejte test párátkem a když je těsto hotové, korpus vyberte.
Recept pokračuje na další straně
5. Smíchejte vaječné bílky s cukrem , vložte misku do parní lázně a zahřívejte je na střední teplotě (asi při 60 ° C) asi 6 minut. Namočte prst do bílků – měly by být horké a cukr zcela roztátý.
6. Vymíchejte vaječné bílky mixérem při maximální rychlosti asi 5 minut, dokud nevznikne tuhý sníh.
7. Postupně přidejte 1 lžičku změklého másla a dobře promíchejte mixérem, dokud nebude konzistence hladká. Během míchání přidejte vanilku a citrusovou šťávu. Upozornění: Po první dávce másla bílky zřídne, ale postupně krém zhoustne.
Recept pokračuje na další straně
8. Piškotový korpus rozřízněte na 3 pláty.
9. Na spodek formy položte první plát a navrstvěte 1/2 krému. Zakryjte druhým plátem korpusu a navrstvěte druhou polovinu krému. Potom přikryjte posledním plátem. Odložte do chladničky na 1,5 – 2 hodiny.
10. Cukr smíchejte s kakaem, přidejte smetanu a ještě jednou promíchejte.
Recept pokračuje na další straně
11. Dejte na sporák a vařte na mírném ohni za stálého míchání.
12. Přidejte máslo a nepřetržitě míchejte, dokud hmota nevychladne.
13. Z formy odstraňte boční část a celý dort polijte hotovou polevou.
Přejeme dobrou chuť!