Recept pokračuje na další straně
Postup:
Bílky a cukr krystal vyšleháme do husté pěny, postupně po lžících přidáváme mouku a zlehka promícháme. Nakonec vmícháme i citronovou kůru. Vznikne nám bílkové těsto.
Plech 29 x 39 cm vyložíme pečícím papírem, těsto rovnoměrně rozetřeme a dáme péct na 180 stupňů 20 minut. Mezitím si připravíme nádivku, krém. Žloutky, mléko 200 ml a pudink rozmícháme.
Recept pokračuje na další straně
Zbytek mléka, cukr krystal dáme do misky a vaříme. Když mléko sevře, vlijeme připravenou směs uvaříme hladký krém. Když máme uvaření vmícháme do něj máslo ještě za horka, aby se rozpustilo a úplně nakonec vmícháme i citronovou kůru a šťávu (trochu šťávy si můžeme odložit stranou na pokapání cesta). Dáme vychladnout.
Na upečený korpus rovnoměrně rozetřeme krém. Dáme do chladničky ztuhnout. Nakonec si připravíme šlehačku. Vyšleháme a rovnoměrně rozetřeme na krém. Vrch dozdobíme šlehačkou a dáme vychladnout.