Kuřecí stehýnka na pivu, chutnější než řízky v neděli: Zlatý recept do každé rodinné kuchařky !

15456
Sdílejte

Postup:

Stehýnka omyjte a osušte papírovými utěrkami. Na každém stehýnku udělejte 3-4 příčně a mělké zářezy.


Dejte stehýnka do hluboké misky. Přidejte papriku, pálivou papriku podle chuti, granulovaný česnek, koření na kuře, bylinky, sůl a pepř podle chuti, sojová omáčka a olej. Dobře promíchejte a rozetřete koření na povrch všech stehýnek.

Nechte marinovat 2 hodiny.
Recept pokračuje na další straně

Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky a opečte ji v malém množství oleje, dokud nezměkne a trochu nezhnědne. Přeložte do misky nebo na talířku.

Kuřecí stehna osmažte na téže pánvi, na vysoké teplotě, pod pokličkou, na obou stranách – až do zlatohněda.

Recept pokračuje na další straně

Nalijte zbytek marinády na pánev. Smaženou cibuli rozložte na povrch a přidejte pivo.

Snižte teplotu a pánev znovu zakryjte pokličkou. Stehýnka vařte dalších 15 minut.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články