Kouzelný punčový řez BEZ gramu mouky.Fantasticky chutný zákusek, který dokážete připravit jen z pár přísad a trumfne i dezerty z cukrárny

7310
Sdílejte

Postup:

1. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně vyšleháme i cukr. Přidáme postupně žloutky a šleháme dál, nakonec přidáme i pudinkový prášek a vše spolu šleháme, dokud se prášek nerozpustí.

2. Takto vyšlehanou hmotu rozdělíme na 2 poloviny a každou upečeme zvlášť na plechu jako samostatnou piškot. Pečeme na plechu vystlaném pečícím papírem, dokud není těsto propečené (při 180 stupních).

3. Střední plát těsta: Z bílků opět vyšleháme tuhý sníh, přidáme žloutky a půl prášku do pečiva. Hmotu rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme vanilkový a do druhé ovocný pudinkový prášek. Na plech vyložený papírem střídavě pomocí lžíce vrstvíme žluté a barevné těsto. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů stejně jako předchozí dva piškoty.

Recept pokračuje na další straně

Po vychladnutí dáme ze všech tří plátů dole upečenou kůrku (zákusek bude vypadat krásnější a rovnoměrněji, také lépe nasaje punč a džem).

Jdeme vrstvit. První – žlutý plát těsta dáme na plech, potřeme ho džemem. Pokračujeme druhým plátem těsta – tentokrát barevným. Barevný plát těsta propícháme vidličkou a přelijeme rumové sirupem (punčem). Ten získáme tak, že vodu svaříme s cukrem, dokud se cukr nerozpustí, když to vychladne, vmícháme rum a přelejme přes strakatý plát těsta.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články