Karamelové větrníky ke kávičce: Peču je již 40 let a lepší zákusek neznám !

13643
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:

1. Voda s olejem a solí dáme do hrnce a postavíme na plamen, dokud se nezačne vařit, pak přidáme mouku a mícháme, dokud se neodděluje od hrnce (já si hned beru mixér a míchám to s ním, hmota je pak hned krásně hladká), do teplého těsta přidám postupně jedno po druhém vejce a míchám, dokud hmota nebude krásně hladká.

2.Takto připravené jemné těsto hned protlačovat přes cukrářský sáček na plech vystlaný pečícím papírem a před pečením ještě pokropím vodou. Peču na nejvvyšší teplotu, dokud se těsto nezdvyhne, pak teplotu snížíme a peču na 200 stupních, dokud nemají větrníčky pěknou barvu.

Recept pokračuje na další straně

Krém1:

Litr mléka uvaříme se zlatými klasy na puding, necháme vychladnout a po vychladnutí přeložím mixéru a přiléváme za stálého šlehání smetanu, dokud nevznikne hladký krém.
Krém 2:

100g cukru úpalu na karamel a přilijeme do něj 400ml mléka, nechám vychladnout a potom vymixujeme a postupně dolévat šlehačku, dokud není krém hustý.

Poleva:

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články