Chtěli, aby jim dokázala, že je skvělá cukrářka. Když jim předložila svůj dezert, ztratili řeč. Zato jejich chuťové pohárky se dostaly přímo do nebe!

2843
Sdílejte

Každého občas přepadne nepřekonatelná chuť na něco sladkého? Nezoufejte a upečte si lehký tvarohový koláč. Na úžasně nadýchaném těstě vychutnávejte silnou vrstvu tvarohového krému a bílkového sněhu. A co víc, jeho příprava je geniálně rychlá a snadná. Přesto koláč vypadá naprosto luxusně, jako od profesionálního cukráře. Vychutnejte si ho třeba k odpolední kávě a pozor: jeden kousek nestačí! 

Ingredience

Těsto

  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g hery
  • 2 žloutky
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • 5 polévkových lžic mléka
  • 2 polévkové lžíce kakaa

Náplň

  • 1 kg měkkého tvarohu
  • 1 litr mléka
  • 300 g moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 2 směsi Zlatý klas

Na povrch

  • 6 bílků
  • 6 polévkových lžic moučkového cukru

Pracovní postup

Do prosáté mouky vmíchejte kypřící prášek a přidejte všechny ostatní suroviny na těsto.

Zpracujte tužší těsto, rozválejte z něho plát a přeneste na vymaštěný plech.

Ve větší míse smíchejte všechny suroviny na tvarohovou náplň.

Náplň nalijte na těsto a vložte do trouby předehřáté na 180°C.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články