Rajčata si omyjeme a odkrojíme vrchní třetinu. Poté vydlabeme dužinu pomocí malé lžičky. Lilek si překrojíme podélně a nakrájíme na co nejtenčí půlkruhy. Na pánev si dáme trochu slunečnicového oleje, rozehřejeme a naskládáme lilek vedle sebe. Osmažíme asi půl minuty z každé strany.
Hotový lilek poklademe na papírovou utěrku, abyste se zbavili přebytečné mastnoty. Ze strouhaného sýra, nasekaného kopru, prolisovaného česneku a majonézy vymícháme náplň, kterou budeme plnit rajčata. Můžeme podle chuti dosolit. Vydlabané rajčata naplníme touto nádivkou. Menší části rajčat, které nám zůstaly, překrojíme na polovinu a pak nakrájíme na tenké plátky. Vytvoříme si řadu prokládaných rajčat s lilkem a natřeme na ně jemnou vrstvu nádivky.
Následně začneme vše rolovat do tvaru růžičky.
Recept pokračuje na další straně
Hotovou rajčatově-vejcoplodý růžičku položíme navrch rajčata, kterou jsme naplnili nádivkou a jemně přitlačíme tak, aby držela, ale neztratila tvar.
Hotovo, chutné a efektní rajčatové předkrm je připraveno. Přejeme dobrou chuť!