Dokonalý předkrm z rajčat: Vaše obložená mísa bude díky těmto rajčatům hvězdou každé oslavy !

2805
Sdílejte

Rajčata si omyjeme a odkrojíme vrchní třetinu. Poté vydlabeme dužinu pomocí malé lžičky. Lilek si překrojíme podélně a nakrájíme na co nejtenčí půlkruhy. Na pánev si dáme trochu slunečnicového oleje, rozehřejeme a naskládáme lilek vedle sebe. Osmažíme asi půl minuty z každé strany.


Hotový lilek poklademe na papírovou utěrku, abyste se zbavili přebytečné mastnoty. Ze strouhaného sýra, nasekaného kopru, prolisovaného česneku a majonézy vymícháme náplň, kterou budeme plnit rajčata. Můžeme podle chuti dosolit. Vydlabané rajčata naplníme touto nádivkou. Menší části rajčat, které nám zůstaly, překrojíme na polovinu a pak nakrájíme na tenké plátky. Vytvoříme si řadu prokládaných rajčat s lilkem a natřeme na ně jemnou vrstvu nádivky.

Následně začneme vše rolovat do tvaru růžičky.

Recept pokračuje na další straně

Hotovou rajčatově-vejcoplodý růžičku položíme navrch rajčata, kterou jsme naplnili nádivkou a jemně přitlačíme tak, aby držela, ale neztratila tvar.

Hotovo, chutné a efektní rajčatové předkrm je připraveno. Přejeme dobrou chuť!

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články