Lahůdka, jakou jim připravila, jim nejen zaplnila mlsné bříško, ale doslova dostala jejich chuťové pohárky přímo do nebe. Dáte si taky?

2719
Sdílejte

Ingredience na 20 porcí

  • 4 vejce
  • 3 větší cibule
  • 2 kg brambor
  • 500 g mrkve
  • 1 konzerva sterilovaného hrášku
  • 150 g sterilované kapie
  • 600 g sterilovaných okurek
  • majonéza a tatarská omáčka dle chuti

Pracovní postup

Brambory a mrkve omyjte, neloupejte, dejte je do hrnce a zalijte 0,5 litrem vody. Vařte doměkka v páře pod pokličkou. Hotové nechte vychladnout.   

Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Vložte do misky, zalijte octem a osolte. Nechte ocet působit, aby cibule změkla a zbavila se ostré chuti.

Vejce uvařte natvrdo, prudce je zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Na struhadle je nahrubo nastrouhejte. Mrkev zlehka oškrábejte a nakrájejte na kolečka (nebo protlačte přes mřížku). Okurky nakrájejte na drobné kousky a dejte je do větší mísy. Nálev nevylévejte, budete ho ještě potřebovat.

Zchladlé brambory oloupejte a přes mřížku je protlačte do mísy na okurky. K nim přidejte nastrouhaná vajíčka, pokrájenou kapii, zcezený hrášek a mrkev a opatrně promíchejte.

Majonézu ochuťte solí a pepřem. Přilijte 100 ml láku z okurek a 3 polévkové lžíce tatarské omáčky. Vmíchejte do směsi brambor a zeleniny a dejte do chladničky na 2 hodiny uležet.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články