200 g bílá čokoládová poleva Dr. Oetker
Tmavá čokoládová poleva Dr. Oetker
Postup:
1. Kakaové těsto: mouku prosejeme, přidáme sodu bicarbónu, moučkový cukr, máslo, kakao, kysanou smetanu vypracujeme na hladké těsto.
2. Světlé těsto: mouku prosejeme, přidáme sodu bicarbónu, máslo, moučkový cukr, zakysanou smetanu a vypracujeme hladké těsto.
3. Světlé těsto rozválíme na velikost plechu, který vymažeme a vysypeme moukou. Pomocí válečku ho přendáme na plech. Rozměr 30 × 40 cm. Potřeme ho vrstvou rybízového džemu.
Recept pokračuje na další straně
4. Kakaové těsto rozdělíme na polovinu. Jednu část rozválíme a přiložíme na světlé těsto potřené džemem. Natřeme tvarohovou náplň. Rozválíme druhou část kakaového těsta a přiložíme ho na tvarohovou náplň . Hustě propícháme vidličkou a upečeme při teplotě 180 ° C 25 až 30 minut, podle potřeby.
5. Tvarohová náplň: tvaroh smícháme s cukrem dle chuti , vanilkovým cukrem, Zlatým klasem, vajíčky a citrónovou kůrou.
6. Po vychladnutí polijeme bílou čokoládovou polevou, ozdobíme tmavou polevou a necháme ztuhnout. Pokrájíme horkým nožem na řezy.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂