Jednu kysanou smetanu si utřeme s 200 g cukru. Jahody si nakrájíme na malé kousky. Další kysanou smetanu smícháme se šlehačkou a vyšleháme. Želatinu si rozpustíme na mírném ohni a přidáme k první kyselé smetaně s cukrem. Dobře vymícháme a přidáme k šlehačkové směsi (zašleháváme postupně metličkou).
Recept pokračuje na další straně
Tuto hmotu si pak rozdělíme na 2 díly. Do jednoho dílu nejdříve přidáme pomleté piškoty a pak přidáme i nalámané. Do dortové formy navrstvíme na piškoty první část krému a odložíme do chladničky. Mezitím si připravíme druhou část krému, kterou smícháme s ovocem a navrstvíme na první krém.
Recept pokračuje na další straně
Takto připravený dort odložíme na noc do chladničky. Na druhý den, když je dort dobře ztuhlá, sejmeme bok dortové formy a ozdobíme ji. Vyšleháme si šlehačku a rovnoměrně natřeme navrch, i po bocích dortu. Posypeme strouhanou čokoládou a dort je hotová. Nakrájíme a můžeme podávat.Dobrou chuť.