Letní chřipka, moc zmrzliny, úpal? Nechoďte do lékárny pro sirup plný chemie! Připravte si ho doma z léčivých květů černého bezu. Uzdraví vás dokonale.

4021
Sdílejte

Druhý den přeceďte přes jemné plátýnko, přidejte cukr, kyselinu citronovou, šťávu z druhého citronu a dejte zahřívat na sporák. Za stálého míchání nechte zcela rozpustit cukr a hned odstavte.

Připravte si zavařovací lahve, víčka spařte ve dřezu vroucí vodou a nalijte do nich ještě teplý sirup. Sirup zakonzervujte kapkou vodky (nebo jiného tvrdého alkoholu) – přidejte kapku na povrch a pod víčko.

Cukr vsypávejte opatrně a za stálého míchání zahřívejte jen po dobu nezbytně nutnou – dokud se nerozpustí!

Rady

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články