Takovou přípravu svíčkové ještě neznáte. Luxusní a šťavnatá, hotová za 30 minut!

2362
Sdílejte

Pod pojmem svíčková si většina lidí představí hovězí maso přelité báječnou zeleninovo-smetanovou omáčkou s nadýchaným knedlíkem. My vám dnes nabízíme stejnou omáčku, ale místo čisté hověziny je zde luxusní šťavnatá sekaná. Tato verze svíčkové je stejně lahodná, ale co se příprav týče, rychlejší a možná pro někoho snadnější. Nemusíte už čekat na Nový rok, nebo až bude nějaká svatba. Připravte ji už třeba tuto neděli!

Ingredience na 6 porcí

Sekaná

  • 800 g míchaného mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 včerejší rohlík
  • 6 polévkové lžic mléka
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • 1 čajová lžička mleté sladké papriky
  • 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
  • sůl a pepř dle chuti

Omáčka

  • 2 sáčky mrazené zeleninové směsi pod svíčkovou
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček celého nového koření
  • sůl a pepř dle chuti
  • šťáva z půlky citronu
  • 180 ml smetany na vaření 12%

Karlovarský knedlík

  • 4 staré rohlíky
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1 špetka muškátového květu
  • 50 g hrubé mouky
  • 1 hrst petrželové natě

Postup práce

Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na troše oleje. Rohlík krájejte na kostičky a pokapejte mlékem. Mleté maso dejte do nádoby, přidejte, osmaženou cibulku, navlhčený rohlík a všechny ostatní suroviny pro přípravu sekané. Vypracujte těsto, ze kterého vytvarujte 2 šišky.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články