Sbírka receptů na rychlou výrobu bylinných olejů, které si můžete udělat snadno i doma

3487
Sdílejte

Domácí výroba olejů napuštěných bylinkami je relativně lehký a zábavný projekt. I když máte na parapetu pouze několik bylinkových květináčů, pravděpodobně budete mít dostatek materiálu na to, abyste mohli začít vyrábět svůj první bylinkový olej.

Zde jsou rychlé typy na to, jak si vyrobit bylinné oleje a několik návrhů, kde je můžete využít.

VLOŽENÍ BYLINY DO OLEJE

Potřebujete jen několik základních materiálů, abyste mohli začít vkládat byliny do oleje. Budete potřebovat:

• Čistá sterilní nádoba.

• Jako základní olej doporučujeme slunečnicový olej, olivový olej nebo sladký mandlový olej. Návrhy naleznete v níže uvedených receptech.

• Bylina dle výběru. Existuje mnoho rostlin (nejen bylin), které si můžete vybrat na vyluhování. Navrhuji začít s některými z nejpopulárnějších (a snadno dostupných) bylin navržených v receptech níže.

• Slunce nebo zdroj tepla. Níže jsou uvedeny dva hlavní způsoby výroby olejů naplněných bylinami.

JAK sušit ČERSTVÉ ROSTLINNÉ MATERIÁLY, KTERÉ MAJÍ BÝT SOUČÁSTÍ bylinných OLEJŮ

Pokud používáte čerstvý rostlinný materiál oproti rostlinnému materiálu zakoupenému v obchodě, který je již suchý, musíte se nejprve ujistit, že rostlinný materiál se již vysušil. Nedostatečně vysušený rostlinný materiál bude mít za následek plesnivý a nepoužitelný olej v důsledku zadržování vody v bylině.

Článek pokračuje na další straně

Jak vysušit čerstvé rostlinky:

• Položte čerstvé rostlinný na hedvábný papír v teplém a vlhkém prostředí a nechte ho schnout jeden až dva dny (v závislosti na klimatu a dostupného prostoru) NEBO
• Svažte několik stonků čerstvých rostlin provázkem spolu a zavěste vzhůru nohama. Někteří lidé také zakryjí svazek bylin papírovým sáčkem. Ujistěte se, že místnost kde sušíte rostliny je teplá a bez vlhkosti.

Plnění nádobky rostlinkami

Když usušíte rostlinný materiál, rozdělte ho na několik části, které se vejdou do sklenice, například na listy, stonky a květy. Ponechte dostatek místa na nalití zvoleného oleje. Možná budete muset přidat další rostlinky, když přidáte olej. Během následujících dní, kdy se materiál bude v lahvičce hýbat, můžete vložit další rostlinky. Pokud je v nádobce dostatek rostlinek a oleje, pevně uzavřete uzávěr a několikrát jemně protřepejte.

Kam dál?

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

Další články