Sbírka receptů na rychlou výrobu bylinných olejů, které si můžete udělat snadno i doma

3471
Sdílejte

Bylinkové oleje pod vlivem slunečního záření
Pokud se rozhodnete používat metodu slunečního záření, musíte se ujistit, že máte k dispozici teplé slunné místo, například okenní parapetu na dva až čtyři týdny. Nebo místo venku, kde denně svítí slunce a víte tam nádobu umístit na několik týdnů. Jednoduše umístěte nádobu na vybrané slunné místo a nechte ji tam dva až čtyři týdny. Zkontrolujte ji každých pár dní, jemně protřepejte av případě potřeby další rostlinky. Po dvou až čtyřech týdnech oddělte rostliny a olej vylijte do další nádoby.

Článek pokračuje na další straně

Louhování bylin metodou dvojitého kotle

Metoda dvojitého kotle je rychlejší, ale méně tradiční jako metoda louhování na slunci. Jakmile jsou bylinky vysušené, vložte je do horní nádoby dvojitého kotle. Zalijte zvoleným olejem.

Jednoduchý dvojitý kotel lze vyrobit umístěním dvou nádob nad sebou.
Spodní nádoba by měla obsahovat 5 centimetrů vody. Tuto vodu zahřejte na sporáku. Když začne vřít, vložte na vrch druhou nádobu. Spodní část vrchní nádoby by se měla nacházet těsně nad vodou v první nádobě (neměly by se dotýkat). Nechte několik hodin vařit. Musíte však neustále kontrolovat hladinu vody ve spodní nádobě, a také jako olej a rostlinný materiál vzájemně na sebe působí. Když olej změní barvu a / nebo získá vůni bylin, odstavte nádoby. Byliny odfiltrujte pomocí sítka a následně nalijte olej do vhodné nádoby.

Bez ohledu na to, kterou metodu jste použili, měli byste získat bylinný olej. Následují tři typy na výrobu bylinných olejů a pro jaký účel jej můžete využít.

MĚSÍČEK zalitý OLEJEM

Olej z výluhu měsíčku je oblíbeným olejem z bylinek, nakolik se dá použít na mnoho věcí. Je to vynikající olej při péči o pleť a je dostatečně jemný i pro použití na dětské zadečky!

• Výluh oleje z měsíčku

• 1 díl slunečnicový olej

• 1 díl éterický olej z levandule

Olej z výluhu měsíčku zkombinujte s éterickým olejem. Naneste na dětský zadeček, Zklidňuje mírně vyrážky, plenkové vyrážky nebo problémy s pokožkou.
Upozornění: Používejte pouze u dětí ve věku 6 měsíců a více. Pokud máte obavy z citlivosti pokožky, vynechejte éterický olej z levandule. Pokud se vyskytnou nežádoucí účinky, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc.

Článek pokračuje na další straně

Heřmánkový OLEJ

Heřmánek je také užitečným olejem pro péči o pleť.

Kam dál?

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

V Česku je první dětská oběť černého kašle : Zemřelo několikatýdenní miminko

Další články