Houby zalila vínem a posypala rozmarýnem. K večeři podávala luxusní ragú, které bylo tak výborné, že nadchlo i tchýni!

2010
Sdílejte

Houby jsou maso lesa. Jsou velice chutné a zdravé. Musí se ovšem umět dobře připravit. Dnes vám přinášíme tip na houbové ragú s luxusní vinnou omáčkou. Zcela netradiční přílohou je v tomto receptu polentová kaše. Nechybí ani voňavé koření a bylinky. Tento pokrm připraví ve chvíli i naprostý kuchař začátečník.

 

Ingredience na 4 porce

Ragú

  • 400 g čerstvých žampionů
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 250 ml červeného vína
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1,5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepře
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky celého nového koření
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu

Polentová kaše

  • 150 g instantní polenty (kukuřičná krupice)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička soli

Pracovní postup

Čisté žampiony nakrájejte na čtvrtky a stroužky česneku na plátky. Mrkev a petržel pokrájejte na úzká kolečka, celer na kostičky.

Kam dál?

Rodina a blízcí si připomněli 10 let od umrtí Paula Walkera (†40): Krásná slova od jeho dcery a Vina Diesela!

Rodiče zesnulého Romana sepsali petici za odvolání ředitele školy

Malé dítě krmilo toulavého psa. To pobouřilo kolemjdoucího. Přišel k němu a řekl mu TOTO

ZVÝŠENÍ koncesionářských poplatků: Zaplatí i majitelé MOBILNÍCH TELEFONŮ nebo PC!

Otec Vondráčkové je zapletený v nepříjemné kauze. Půjde sedět ? Lucie mlčí, aby ochránila otce!

Další články