Houby jsou maso lesa. Jsou velice chutné a zdravé. Musí se ovšem umět dobře připravit. Dnes vám přinášíme tip na houbové ragú s luxusní vinnou omáčkou. Zcela netradiční přílohou je v tomto receptu polentová kaše. Nechybí ani voňavé koření a bylinky. Tento pokrm připraví ve chvíli i naprostý kuchař začátečník.
Ingredience na 4 porce
Ragú
- 400 g čerstvých žampionů
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 250 ml červeného vína
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1,5 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička soli
- 2 špetky pepře
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky celého nového koření
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
Polentová kaše
- 150 g instantní polenty (kukuřičná krupice)
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička soli
Pracovní postup
Čisté žampiony nakrájejte na čtvrtky a stroužky česneku na plátky. Mrkev a petržel pokrájejte na úzká kolečka, celer na kostičky.