Pití jablečného octa před spaním navždy změní váš život k lepšímu: Pomůže při hubnutí, i s mnoha zdravotními potížemi !

14632
Sdílejte

Noční křeče v nohách

Stává se vám, že když si večer lehnete do postele pociťujete nepříjemné bolestivé křeče v nohách? Důvodem může být nízká hladina draslíku v těle. Smíchejte dvě polévkové lžíce jablečného octa s lžičkou medu a sklenicí teplé vody – vypijte před spaním. Bohatý obsah draslíku v jablečném octě pomůže uklidnit křeče a doplnit potřebný draslík.

Další využití jablečného octa

Pomůže s ucpaným nosem

Jablečný ocet můžete použít i jako účinný prostředek k léčbě infekce vedlejších nosních dutin. Obsah vitaminů skupiny B, E, vápníku, draslíku a hořčíku pomáhá uklidnit příznaky alergií a nachlazení. Díky vysokému pH také pomáhá uvolňovat hlen. Při problémech s ucpaným nosem vyzkoušejte 1 lžičku jablečného octa smíchat se sklenicí vody a vypít.
Článek pokračuje na další straně

Uleví od pálení žáhy

Mnozí lidé se na jablečný ocet spoléhají iv případě, že je po těžkém jídle trápí pálení žáhy. Jablečný ocet pomůže vyrovnat pH v žaludku a rychleji zpracovat potravu a zabraňuje tak refluxu. Dejte si po jídle 1 šálek vody smíchanou s 1 lžičkou jablečného octa.

Utlumí bolest v krku

Jablečný ocet má silné antibakteriální vlastnosti, které vám pomohou v případě, že se ozývají nepříjemné bolesti hrdla. Stačí, když smícháte 1 díl octa , 1 díl vody a kloktat 3-5 minut. Směs zničí bakterie a zabrání tomu, aby se infekce rozšiřovala.

Pomůže s nafukováním a plynatostí

Jablečný ocet pomůže při nepříjemných trávicích potížích, které způsobují nafukování a plynatost. Před jídlem vypijte sklenici vody s 1 lžící jablečného octa . Tento přípravek podporuje trávení a aktivizuje metabolické procesy, které se starají o efektivní zpracování potravy bez zmíněných nepříjemných vedlejších efektů.
Článek pokračuje na další straně

Škytavka

Pokud se neumíte zbavit škytavka, užijte 1 neředěnou lžičku jablečného octa.

Zbaví vás lupů

Jablečný ocet pomůže i v boji proti lupům. Vysoká hladina kyselosti octa vyrovná pH na pokožce hlavy a zabrání dalšímu růstu kvasinek a bakterií. Smíchejte ¼ šálku jablečného octa a ¼ šálku vody, přelijte do láhve s rozprašovačem, nastříkejte na kořínky vlasů a pokožku hlavy a nechte působit 15 minut. Potom umyjte jako obvykle

Odstraní zápach z nohou i bot

Jablečný ocet účinně ničí bakterie, které jsou původcem nepříjemného zápachu. Namočte si nohy do roztoku vody a jablečného octa a nepříjemný zápach je po chvilce pryč. Také si můžete vyrobit vlastní osvěžující ubrousky na nohy. Stačí, když dětské utěrky zalijete šálkem jablečného octa, necháte na noc v chladničce a ráno máte k dispozici ubrousky, které vás zbaví nepříjemného zápachu nohou vždy, kdy to budete potřebovat. Jablečný ocet také pomůže odstranit zápach z bot. Stačí, když smícháte 1 díl octa s 1 dílem vody , nastříkáte do bot a necháte přirozeně uschnout.

Kam dál?

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

Další články