Vsadila na osvědčenou klasiku a ke kávě podávala moučník svého dětství. Jedli všichni. Jeden plech byl víc než málo.

6751
Sdílejte

Ingredience

Těsto

  • 350 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 celá vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 g hery
  • 2 polévkové lžíce medu

Náplň

  • 400 g švestkových povidel
  • 2 hrsti sekaných vlašských ořechů

 

Pracovní postup

Mouku smíchejte s kypřícím práškem. Přidejte cukr, vejce, rozměklou heru a med. Zpracujte na tužší těsto a dejte ho na 2 hodiny ztuhnout do ledničky.

Polovinu těsta vyválejte na plát, který vložte na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo na plech vyložený pečícím papírem).

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články