Káva je lahodný nápoj, který milují snad všichni. Někdo má rád kávu zrnkovou, jiný instantní a každý má svou oblíbenou značku. V chladných měsících chutná nejlépe horká s kapkou alkoholu, v létě zase letí káva ledová. A protože právě začíná parné období, přinášíme vám recept na „cold brew,“ což znamená louhování za studena. Získáte luxusní ledové latté, jaké jste ještě nepili!
Ingredience 4 porce
- 40 g mleté kávy
- 4 špetky mletého kardamomu
- 200 ml plnotučného mléka
- 4 lžíce čekankového sirupu
- 12 kostek ledu
Pracovní postup
Čerstvě pomletou kávu nasypte do uzavíratelné sklenice, přidejte kardamom a dobře promíchejte. Zalijte 50 ml studené vody, opět promíchejte a sklenici zavřete. Směs vložte do lednice na 12 až 24 hodin podle toho, jak silnou kávu máte rádi. Druhý den přeceďte přes jemné plátýnko nebo husté sítko.