3. Na tečky ihned naneseme zbytek těsta a opatrně rozetřeme po celém plechu. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 2.
Recept pokračuje na další straně
Doba pečení: asi 10 minut
4. Upečený plát ihned vyklopíme na pečící papír posypaný práškovým cukrem. Opatrně odstraníme pečící papír, na kterém se plát pekl, a plát převrátíme tak, aby byly tečky na spodní straně. Plát pomocí pečícího papíru opatrně srolujeme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
5. Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Přidáme gelovou barvu a krátce zašleháme.
Recept pokračuje na další straně
6. Vychladlý plát opatrně rozbalíme, potřeme náplní a poklademe na něj jahody. Srolujeme a odložíme do chladničky. Před podáváním necháme v lednici alespoň 1 hodinu.
TIP:
Trouba musí být důkladně předehřátá, aby se roláda při pečení nevysušila a při rolování nelámala.