Na náplň: 250 ml smetany ke šlehání
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
1 zarovnaná PL cukru 1 balíček vanilkového cukru Dr.Oetker
½ balení Barvy gelové potravinářské červené nebo růžové Dr.Oetker
150 g čerstvých jahod
Recept pokračuje na další straně
Postup
1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh, do kterého ke konci šlehání zašleháme 60 g cukru. Ve větší míse vyšleháme žloutky se 100 g cukru do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a sníh a metličkou zlehka vymícháme dohladka.
2. Z těsta odebereme 3 PL a vmícháme gelovou barvu. Obarvené těsto naneseme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem uděláme tečky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.