Milujete exotická jídla? Rádi trávíte čas přípravou luxusního pohoštění? Pak právě pro vás máme dnešní tip na jídlo, které potěší všechny hosty vaší sobotní párty. Připravte jim famózní japonské knedlíčky gyoza. Jsou plněné nádivkou nezapomenutelné chuti. Pochoutku přímo pro gurmány zvládne každý začátečník a výsledek potěší nejen žaludek, ale i pohled.
Ingredience na 5 porcí
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 200 ml vody
- 100 ml zeleninové šťávy (např. zelná, rajčatová, řepný džus)
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžíce oleje
Náplň
- 500 g mletého vepřového masa
- 1/2 hlávky čínského zelí
- 3 jarní cibulky
- 1 lžíce čerstvého zázvoru
- 3 prolisované stroužky česneku
- 1 lžíce sezamového oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- sůl a pepř dle chuti
- chilli dle chuti
Bude se hodit
- sójová omáčka
- rýžový ocet
- česnek
- chilli
- sezamová semínka
Pracovní postup
Do hrnce nalijte vodu a zeleninovou šťávu a přiveďte k varu.
Do mixéru dejte mouku, sůl a olej, přilijte horkou zeleninovou šťávu a vypracujte hladké těsto. Pokud máte potřebu vložit do jídla lásku, pak těsto dopracujte ručně. Ujistěte se, že je těsto studené, zabalte ho do fólie a nechte ho cca 30 minut v chladu.