Řekla jim, že na párty bude podávat taštičky. Nejdřív byli zklamaní, pak jen zírali, když viděli, co vlastně připravila!

2312
Sdílejte

Milujete exotická jídla? Rádi trávíte čas přípravou luxusního pohoštění? Pak právě pro vás máme dnešní tip na jídlo, které potěší všechny hosty vaší sobotní párty. Připravte jim famózní japonské knedlíčky gyoza. Jsou plněné nádivkou nezapomenutelné chuti. Pochoutku přímo pro gurmány zvládne každý začátečník a výsledek potěší nejen žaludek, ale i pohled.

Ingredience na 5 porcí

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 200 ml vody
  • 100 ml zeleninové šťávy (např. zelná, rajčatová, řepný džus)
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžíce oleje

Náplň

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1/2 hlávky čínského zelí
  • 3 jarní cibulky
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 3 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • sůl a pepř dle chuti
  • chilli dle chuti

Bude se hodit

  • sójová omáčka
  • rýžový ocet
  • česnek
  • chilli
  • sezamová semínka

Pracovní postup

Do hrnce nalijte vodu a zeleninovou šťávu a přiveďte k varu.

Do mixéru dejte mouku, sůl a olej, přilijte horkou zeleninovou šťávu a vypracujte hladké těsto. Pokud máte potřebu vložit do jídla lásku, pak těsto dopracujte ručně. Ujistěte se, že je těsto studené, zabalte ho do fólie a nechte ho cca 30 minut v chladu.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články