Milujete lahodné dezerty s bohatou vrstvou ovoce? Potom je pro vás cheesecake pravou volbou. Všechny jeho vrstvy jsou jedinečné. Fantasticky chutné těsto, božský krém a nahoře šťavnaté čerstvé ovoce – to jsou báječné chutě, které se navzájem úžasně doplňují. Na nic nečekejte. Vyběhněte na zahrádku, natrhejte čerstvé jahody a pusťte se do přípravy. Je to jednoduché a rychlé. Nezapomeňte se s výsledkem podělit s rodinou nebo přáteli.
Ingredience na 8 porcí
Korpus
- 15 polévkových lžic zapékaného müsli
- 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
Náplň
- 4 balení ricotty (celkem 1 kg)
- 10 polévkových lžic sušeného mléka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 polévková lžíce vanilkové esence
- 1 sáček čiré želatiny
Jahodové želé
- 300 g čerstvých jahod
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 1 sáček čiré želatiny
Pracovní postup
Nejdřív si udělejte korpus. Müsli najemno rozmixujte v mixéru a nasypjte do misky. Přidejte rozpuštěné máslo a hnědý cukr. Z jednoho balení ricotty odeberte 1 polévkovou lžíci a vmíchejte ji ke směsi. Zpracujte těsto a namačkejte ho do formy na cheescake.
Cheescake krátce zapečte asi na 10 minut v předehřáté troubě na 180°C. Nechejte dobře vychladnout.