Babička ji naučila, jak na kynuté těsto. Upekla dětem takové koláče, na jakých si sama pochutnávala, když byla ještě malá.

3178
Sdílejte

Drobenku připravte ze studeného másla, cukru a mouky, kdy všechny suroviny jemně drobte mezi prsty, dokud nevznikne pěkné malé drobení.

Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, je připraveno na další zpracování. Těsto rozdělte na 14 kousků, ze kterých vytvořte malé placičky. Do středu každé z nich dejte lžičku tvarohové náplně, položte polovinu jahody a posypte drobenkou. Koláčky poskládejte na sádlem vymazaný plech a nechte kynout 10 minut.

Troubu vyhřejte na 170 stupňů a pečte asi 20–30 minut. Nechte vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články