K nedělní kávě podávala kelímkovou buchtu. Všichni chtěli ochutnat. Po jednom soustu zmizel celý plech!

2306
Sdílejte

Sezóna jahod je v plném proudu. Samozřejmě, že nejlahodnější jsou jahody samotné, právě utržené z keříčku. Pokud jsou kyselejší, chutnají s trochou cukru a čerstvě ušlehanou smetanou. Ale taková bublanina s čokoládou a mandlemi, to je pravé pochutnání k polední kávičce. Zkuste náš recept bez vážení. Místo váhy vám poslouží kelímek od jogurtu.

Ingredience na formu o průměru 24 cm

  • 1 kelímek bílého jogurtu (150 – 200 g)
  • 1/2 kelímku přírodního cukru
  • 2 vejce
  • 2 kelímky polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • cca 250 g čerstvých jahod
  • 1/2 tabulky bílé čokolády
  • 1 špetka soli

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články