Italský dezert Semifreddo ze tří druhů čokolády. Ideální letní osvěžení, které si zamilujete !

2702
Sdílejte

Ingredience na 8-10 porcí:

3 vajíčka,

2 žloutky,

100 g krystalového cukru,

500 ml smetany, minimálně 35% tuku,

100 g bílé čokolády,

100 g mléčné čokolády,

100 g hořké čokolády,

čokoládové hoblinky na dekoraci.

Postup

1. Čokoládu vložte do misky, kterou položíte na hrnec s vroucí vodou a pomalu ji rozpustíte za občasného míchání. Takto si připravte všechny druhy čokolády a položte je stranou, dokud je nepoužijete.

2. Do větší mísy vložte celé vajíčka i žloutky a cukr. Položte je nad hrnec s vroucí vodou a pomocí mixéru jejich šlehejte 6-8 minut. Měly by zhoustnout a vstoupit bledou barvu. Pak je sundejte ze sporáku a nechte zlehka vychladnout.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Tvarohový koláč “Tří chutí” Bez těsta. Peču už třetí plech a nemůžem se dojíst – jednoduchý a fantastický recept !

Připravte si tento dezert k ranní kávě a váš den bude hned hezčí ! Žádné pečení, žádná želatina a minimum námahy

Luxusní domácí kinder zákusek XXL: Nejoblíbenější dezert, po kterém se všichni můžou zbláznit !

Tip ťop večeře jen z 3 základních surovin: velmi jednoduché a levné jídlo, které zasytí a chutná opravdu výborně !

Oříšková pochoutka s čokoládovým krémem a sušenkami. Jednoduchá a rychlá příprava

Další články