Pracovní postup
Fazole namočte nejlépe přes noc, nebo aspoň na 2 hodiny do studené vody. Potom vodu vyměňte a dejte fazole vařit spolu se svazkem zelených natí, pepřem a bobkovým listem.
Hned poté, co postavíte na polévku, zalijte kroupy vlažnou vodou. Nechte je máčet, dokud na ně nepřijde čas.
Doba na kroupy nastala, když jsou fazole poloměkké. Nabobtnalé kroupy přidejte k fazolím a vařte dalších 15 minut. Poté přidejte na malé kostky nakrájené brambory a na kolečka mrkev a klobásu. Osolte a opepřete podle chuti. Vařte, dokud zelenina nezměkne.
Před servírováním posypte petrželovou natí nebo pažitkou. Dobrou chuť.
Další články
Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.