Recept pokračuje na další straně
Postup:
Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme do ní máslo a necháme roztopit na sporáku na mírném ohřevu. Pak přidáme sůl, mouku a za stálého míchání vypracujeme těsto.
Pak si klasicky uvaříme pudink – ve studeném mléce rozmícháme pudinkové prášky s cukrem a přidáme do vroucího mléka. Uvaříme do husta, odstavíme a zakryjeme potravinářskou fólií. Necháme vychladnout. Mezitím si vychladlé těsto přendáme do mixéru a za stálého mísení budeme přidávat po jednom vajíčka.
Recept pokračuje na další straně
Hotové těsto je vláčné a jemné. Připravíme si dva plechy pokryté pečícím papírem a rovnoměrně pomocí naběračky vrstvíme stejné množství těsta na oba plechy. Rovnoměrně rozetřeme a pečeme v rozehřáté troubě při 200 ° C asi 20 minut.
Mezitím se vyšleháme změklé máslo a postupně ho zašleháme do vychladlého pudinku spolu s instantních vanilkovým krémem. Upečené těsto si vybereme z trouby, sejmeme pečící papír a na jeden plát začneme vrstvit krém.
Recept pokračuje na další straně
Rovnoměrně ho rozetřeme špachtlí po celém povrchu. Jahody si nakrájíme na poloviny a ukládáme je vedle sebe na krém.
Nyní si připravíme šlehačku a rozetřeme navrch na jahody. Navrch přiklopíme druhým plátem těsta. Dáme vychladit, pak posypeme práškovým cukrem a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!