Fantastický větrník s jahodami: Od té doby co jsme objevili tento recept, na starou klasiku se již zapomnělo a každý se ptá jen na tento!

6314
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme do ní máslo a necháme roztopit na sporáku na mírném ohřevu. Pak přidáme sůl, mouku a za stálého míchání vypracujeme těsto.

Pak si klasicky uvaříme pudink – ve studeném mléce rozmícháme pudinkové prášky s cukrem a přidáme do vroucího mléka. Uvaříme do husta, odstavíme a zakryjeme potravinářskou fólií. Necháme vychladnout. Mezitím si vychladlé těsto přendáme do mixéru a za stálého mísení budeme přidávat po jednom vajíčka.

Recept pokračuje na další straně

Hotové těsto je vláčné a jemné. Připravíme si dva plechy pokryté pečícím papírem a rovnoměrně pomocí naběračky vrstvíme stejné množství těsta na oba plechy. Rovnoměrně rozetřeme a pečeme v rozehřáté troubě při 200 ° C asi 20 minut.

Mezitím se vyšleháme změklé máslo a postupně ho zašleháme do vychladlého pudinku spolu s instantních vanilkovým krémem. Upečené těsto si vybereme z trouby, sejmeme pečící papír a na jeden plát začneme vrstvit krém.

Recept pokračuje na další straně

Rovnoměrně ho rozetřeme špachtlí po celém povrchu. Jahody si nakrájíme na poloviny a ukládáme je vedle sebe na krém.

Nyní si připravíme šlehačku a rozetřeme navrch na jahody. Navrch přiklopíme druhým plátem těsta. Dáme vychladit, pak posypeme práškovým cukrem a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

 

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články