Mléko si zahřejte v hrnci a vařte 15 minut na mírném ohni, aniž sevřelo. Mezitím si vytiskněte šťávu z poloviny citronu. Po uplynutí 15 minut odstavte mléko ze sporáku, postupně přimíchávejte jogurt a citrónovou šťávu. Míchejte několik sekund a pak nechte směs chladnout minimálně 3 hodiny. Po uplynutí této doby si vemte bavlněnou gázu a několikrát ji přeložte přes sebe.
Pak přes ni přefiltruje směs, aby syrovátka stekla do hrnce a zůstala pouze pevná část. Neváhejte dobře pomačkat. Gázu se sýrem vložte do čisté nádoby a odložte do lednice na minimálně 30 minut. Potom sýr vyberte, osolte a přemístěte do formy dle vlastního výběru. Nechte chladit v chladničce dalších 8 hodin.
Recept pokračuje na další straně
Proč konzumovat tento sýr?
Skutečná proteinová bomba
Nepochybně jste si všimli, že kulturisté mají tendenci jíst hodně čerstvého sýra či tvarohu. Není to jen tak pro nic za nic. Čerstvé sýry obsahují až 36% proteinů nezbytných pro organismus, na rekonstrukci buněk a na produkci protilátek, které nás chrání před nemocemi.
Vzácný zdroj vápníku
Mléko je bohaté na tento vzácný minerál a také sýry. Konzumací čerstvého sýra ochráníte a posílíte nejen kosti, ale i zuby.
Spojenec při hubnutí
Čerstvý sýr doporučují i odborníci na výživu lidem, kteří potřebují shodit přebytečné kilogramy. Dodávají totiž tělu důležité živiny a navozují pocit sytosti. Vynikající chuť navíc uspokojuje chuť k jídlu a brání prohřeškem.
Recept pokračuje na další straně
Všestranná podpora