2. Nalijte studené mléko, dejte na sporák a přiveďte do varu za stálého míchání. Potom snižte teplotu a vařte krém asi 2 minuty dokud nezhoustne. Musí být hladký a kompaktní.
3. Přidejte máslo a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Potom přidejte pomerančovou kůru nebo esenci.
Recept pokračuje na další straně
4. Krém přeložte na talíř, přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
5. Připravte si těsto. Prosejte si mouku, přidejte prášek do pečiva a dobře promíchejte.
6. Do větší mísy si rozbijte vejce, přidejte cukr, mléko, kefír a olej. Jemně vyšlehejte metličkou, aby byla směs homogenní.
Recept pokračuje na další straně
7. Přidejte pomerančovou kůru, nebo esenci, promíchejte a postupně přidávejte mouku. Dobře vymícháme.
8. Těsto nalijte do dortové formy (24 cm), jejíž spodek si vyložte pečícím papírem nebo natřete máslem a posypte moukou.
9. Krém si přeložte do mikrotenového sáčku, odřízněte hrot a na povrchu těsta vytvořte dekorační krémové proužky.
Recept pokračuje na další straně
10. Pečte koláč v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C po dobu 35 – 40 minut. Pak vyzkoušejte pomocí párátka, zda je těsto dobře upečené (vložte jej do těsta, ne do krému).
11. Koláč můžete nakonec ozdobit strouhaným kokosem nebo jej můžete posypat práškovým cukrem.