Bleskový krémový mřížovník, který zvládnete i bez váhy a mixéru: Stačí vše smíchat a už se peče !

2979
Sdílejte

2. Nalijte studené mléko, dejte na sporák a přiveďte do varu za stálého míchání. Potom snižte teplotu a vařte krém asi 2 minuty dokud nezhoustne. Musí být hladký a kompaktní.

3. Přidejte máslo a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Potom přidejte pomerančovou kůru nebo esenci.

Recept pokračuje na další straně

4. Krém přeložte na talíř, přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte vychladnout.

5. Připravte si těsto. Prosejte si mouku, přidejte prášek do pečiva a dobře promíchejte.

6. Do větší mísy si rozbijte vejce, přidejte cukr, mléko, kefír a olej. Jemně vyšlehejte metličkou, aby byla směs homogenní.

Recept pokračuje na další straně

7. Přidejte pomerančovou kůru, nebo esenci, promíchejte a postupně přidávejte mouku. Dobře vymícháme.

8. Těsto nalijte do dortové formy (24 cm), jejíž spodek si vyložte pečícím papírem nebo natřete máslem a posypte moukou.

9. Krém si přeložte do mikrotenového sáčku, odřízněte hrot a na povrchu těsta vytvořte dekorační krémové proužky.

Recept pokračuje na další straně

10. Pečte koláč v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C po dobu 35 – 40 minut. Pak vyzkoušejte pomocí párátka, zda je těsto dobře upečené (vložte jej do těsta, ne do krému).

11. Koláč můžete nakonec ozdobit strouhaným kokosem nebo jej můžete posypat práškovým cukrem.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články