Ptali se, co to dala na sušenky. Když jim to řekla, klesla jim brada a jedli o to víc! Tak luxusní marmeládu ještě neochutnali.

2555
Sdílejte

Bezové květy nejsou jen krásné, ale i chutné a o léčivých účincích černého bezu se ví už od pradávna. Kromě toho, že si můžete z květů i plodů černého bezu připravit smažené „řízky,“ dá se z květů udělat i báječná marmeláda. Nemusíte se obávat neúspěchu, pokud nemáte s vařením marmelád žádné zkušenosti. Tento recept zvládne každý.

Ingredience na 6 zavařovacích sklenic

  • 30 bezových květů
  • 3 – 5 citronů dle velikosti květů
  • 2 kg želírovacího cukru
  • 3 l vody

Postup práce

Bezové květy zbavte velkých stonků a vložte do vyšší nádoby. Přidejte citronovou šťávu a kůru a zalijte převařenou vodou. Nádobu zakryjte plátýnkem, nebo víčkem a květy nechte macerovat v chladu, nikoli v lednici!

Květy nechte macerovat minimálně jeden den. Pokud chcete, aby marmeláda měla silnější chuť, klidně ponechte naložené až 5 dní.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články