9 receptů na skvělé omáčky, které připravíte jednoduše v zavařovacích láhvích. Ke každému jídlu si najdete tu svou !

4967
Sdílejte

Jednoduchá Alfredo omáčka (hodí se k těstovinám a kuřecímu masu):

120 ml rozpuštěného másla,
2 polévkové lžíce nadrobno posekaného česneku,
200 g strouhaného parmezánu,
1 čajová lžička bílého pepře,
125 ml zakysané smetany,
250 ml smetany,
sůl podle chuti.

Citronová tahini omáčka (vhodná do teplých salátů, například s bulgurem či quinoa):

125 ml pasty tahini,
6 g nasekané čerstvé bazalky,
6 g nasekaného čerstvého koriandru,
6 g nasekané čerstvé petrželky,
1 polévková lžíce mletého kmínu,
pepř podle chuti,
sůl podle chuti,
62 ml citronové šťávy,
2 polévkové lžíce medu,
125 ml olivového oleje,
125 ml vody.

Pokračování na další straně

Rychlá mexická rajčatová omáčka (hodí se ke kuřecímu masu, zejména do tortilly):

170 g rajčatové pasty,
sůl podle chuti,
1 polévková lžíce sušeného česneku (v prášku),
1 polévková lžíce mletého kmínu,
1 polévková lžíce chilli,
2 nasekané chipotles – tedy uzené pálivé papričky,
2 polévkové lžíce masa harina (mexická kukuřičná mouka),
1 polévková lžíce kakaa,
1 polévková lžíce mandlového másla
250 ml slepičího vývaru.

VIDEO RECEPT

 

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články