9 receptů na skvělé omáčky, které připravíte jednoduše v zavařovacích láhvích. Ke každému jídlu si najdete tu svou !

4947
Sdílejte

Skvělý nápad – namíchat omáčky do sklenic – vám umožní nejen rychlé míchání, ale i skladování omáčky během několika dní.

Nejdříve nasypte a nalijte všechny ingredience do skleněného poháru, pak ho zavřete a pořádně zatřeste. Hotová omáčka poputuje na pánev spolu se zeleninou, masem, těstovinami nebo rýží. Pořádně ji prohřejte a jídla podávejte ještě teplé.

Co tedy budeme připravovat? 9 fantastickým omáček z mexické, asijské, italské, britské i americké kuchyně. Ozvláštní téměř každé jídlo a dodají mu bohatou nálož chutí.

Jednoduchá rajčatová omáčka (vhodná na těstoviny s kuličkami z mletého masa):

170 g rajčatové pasty,
2 polévkové lžíce nadrobno nasekaného česneku,
sůl podle chuti,
pepř podle chuti,
1 polévková lžíce sušené bazalky,
1 polévková lžíce sušeného oregana,
1 polévková lžíce sušeného petržele,
400 g krájených rajčat z konzervy (i se šťávou).

Sezamový-sojová omáčka (vhodná na jídla z asijské kuchyně, rýži a restovanou zeleninu):

2 polévkové lžíce sezamového oleje,
50 g jarní cibulky posekané nadrobno,
2 polévkové lžíce česneku posekaného nadrobno,
1 polévková lžíce strouhaného zázvoru,
2 polévkové lžíce sezamových semínek,
104 g krystalového cukru,
250 ml sójové omáčky,
125 ml mirin (slazené japonské rýžové víno),
125 ml saké.

Pokračování na další straně

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články