Zavolala je k zapečeným těstovinám, ale odpověděli prskáním. Sotva vytáhla pokrm z trouby, seběhla se celá rodina. Olizovali se za ušima ještě týden!

2635
Sdílejte

Kdo jednou ochutná lasagne, navždy si je zamiluje. Tento fantastický zapékaný pokrm pochází ze Středomoří. Základ tvoří těstovinové plátky a jednotlivé vrstvy báječně ochucené omáčky s mletým masem, opečenou zeleninou a nahoře samozřejmě nesmí chybět famózní parmazán. A celé dohromady je to ten nejkouzelnější soubor chutí, jaký jste kdy jedli. Nevěříte? Připravte je a uvidíte.

Ingredience na 6 porcí

  • 1 cibule
  • 2 středně velké lilky
  • 150 g mozzarelly
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g passaty (rajčatového protlaku)
  • 500 g mletého masa
  • 100 g slaniny
  • 150 ml červeného vína
  • bobkový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření
  • sůl, mletý pepř
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 rajčata
  • 60 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 200 g plátků lasagní
  • 150 g strouhaného parmazánu

Pracovní postup

Rajčata na spodní straně trochu nařízněte do X a krátce asi 2 minuty je oblanšírujte ve vroucí vodě. Pak je rychle zchlaďte studenou vodou a oloupejte je. Nakrájejte je na drobné kousky a odložte.

Rajčata připravená k blanšírování

Na rozpáleném olivovém oleji orestujte dozlatova slaninu nakrájenou na kostičky, přidejte drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vmíchejte mleté maso a opékejte dalších 5 minut.

Mrkev a petržel nakrájejte na drobné kostičky. Spolu s kousky rajčat je přidejte k masu a ještě krátce opečte. Přilijte víno a 200 ml vody, zamíchejte a krátce povařte. Do čajového sítka vložte koření – bobkový list, celý pepř a nové koření. Přidejte vařit k mletému masu.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články