Tomáš Plekanec byl její životní láskou. Lucii Vondráčkové trvalo čtyři roky než si odpustila, že manželství skončilo

Bývalý hokejista Tomáš Plekanec se v rozhovoru se svěřil s podrobnostmi o svém rozvodovém řízení s Lucií Vondráčkovou, se kterou má dva syny. Plekanec uvedl, že ačkoliv jejich manželství dlouho vypadalo idylicky, podle něj se pokazilo už v polovině a po čtyřech letech už bylo „všelijaké“. Podle Plekance svůj rozchod Vondráčková dlouho chystala a nebyla zaskočená, jak tvrdila v médiích. Dokonce si už dopředu najala právničku v Montrealu.

Pozor při cestě k moři : Chorvati budou přitvrzovat vůči řidičům. Zavádějí nová opatření

Chorvatsko se v poslední době potýká s vysokým počtem dopravních nehod, které jsou často způsobeny překročením povolené rychlosti, nepřipoutáním se bezpečnostními pásy a používáním mobilních telefonů za volantem. V reakci na tuto situaci se chorvatská policie rozhodla zavést nová opatření, která mají za cíl zvýšit bezpečnost na silnicích a snížit počet nehod.Jedním z hlavních kroků je instalace moderních radarů po celé zemi.

Jaroslava Obermaierová – ikona českého filmu slaví 78. narozeniny. Byla příliš krásná dívka, aby chodila jen s jedním mužem

Jaroslava Obermaierová, jedna z nejtalentovanějších a nejcharismatičtějších hereček české kinematografie, oslavila 10. dubna 2024 své 78. narozeniny. Rodačka z Prahy, která se již od dětství věnovala baletu a před kamerou se poprvé objevila v pouhých 10 letech na scéně Národního divadla, za svou dlouhou a úspěšnou kariéru ztvárnila desítky nezapomenutelných rolí ve filmech i televizních seriálech.

Zdeněk Barták bývalý manažer Ivety Bartošové ostře zkritizoval Rychtáře, který stále odmítá rodině Ivety Bartošové vydat její ostatky

Bývalý manažer Ivety Bartošové, Zdeněk Barták, v pořadu eXtra Host ostře zkritizoval Josefa Rychtáře za to, že stále odmítá vydat ostatky zesnulé zpěvačky její rodině.Barták, který s Bartošovou dlouhá léta spolupracoval, na ni vzpomíná v dobrém, i když zažil i její horší chvíle. I po deseti letech od její tragické smrti cítí zejména lítost. Přiznal, že na místo, kde si Bartošová vzala život, dosud neměl odvahu jít. Podle Bartáka je nepochopitelné a dehonestující, že Rychtář stále drží urnu s ostatky Bartošové a nevydá ji rodině.

Zemřela nejstarší siamská dvojčata Lori a George Schappellovi. Bylo jim 62 let

Lori a George Schappellovi, nejstarší žijící siamská dvojčata na světě, zemřeli 7. dubna 2024 v nemocnici v Pensylvánii ve věku 62 let. Příčina úmrtí zatím nebyla zveřejněna. Navzdory tomu, že měli srostlou část lebky a sdíleli životně důležité cévy a 30 % mozku, se dvojčata dožila neuvěřitelného věku, který překonal veškeré lékařské prognózy. Lori a George se narodili 18. září 1961 jako dvojčata ženského pohlaví, ale v roce 2007 se George prohlásil za transgenderového muže, čímž se stali prvními stejnopohlavními siamskými dvojčaty s odlišnou genderovou identitou.

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Nedávná studie provedená výzkumníky z Imperial College v Londýně přinesla znepokojivé závěry ohledně vlivu onemocnění covid-19 na lidské kognitivní schopnosti a hodnotu IQ. Analýza dat od více než 112 000 dobrovolníků ukázala, že lidé, kteří prodělali tuto infekci, vykazují určitý pokles inteligenčního kvocientu, přičemž míra tohoto poklesu souvisí se závažností průběhu onemocnění. Účastníci studie absolvovali v období od srpna do září 2022 testy zaměřené na paměť, pozornost, schopnost úsudku a další aspekty mozkových funkcí.

Pamatujete čokolády za socialismu ? Kofila za dvě padesát, tuzexové vzácnosti i podivná nugátová hmota

V dobách socialismu v Československu byla čokoláda považována za vzácnější pochoutku a její kvalita i dostupnost byly omezené ve srovnání s dneškem. Kakao jako klíčová surovina pro výrobu čokolády bylo drahé a pro československý trh často obtížně sehnatelné. Část kakaa se dovážela ze zahraničí, ze služebních cest nebo i z dovolených tam, kde byl kontakt se západem jednodušší.Aby se na trhu zajistil dostatek požadované čokolády, byly kvalitní suroviny postupně nahrazovány těmi levnějšími a dostupnějšími.

Premiér Petr Fiala obhájil post předsedy strany, když získal hlasy od 81 % přítomných delegátů

Na kongresu ODS v Ostravě došlo k několika důležitým událostem. Premiér Petr Fiala obhájil post předsedy strany, když získal hlasy od 81 % přítomných delegátů. I když to bylo méně než před dvěma lety, kdy získal 100 % hlasů, Fiala vyjádřil spokojenost s výsledkem a poděkoval delegátům za silný mandát. Volilo ho necelých 81 procent přítomných delegátů. Z 523 vydaných hlasovacích lístků bylo odevzdáno 503 hlasů. Platných hlasů bylo odevzdáno 481, dalších 22 bylo neplatných a 77 delegátů se zdrželo.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.