Úžasný borůvkový koláč, kterému neodoláte. Velice jednoduchá příprava, kterou zvládne každý

17014
Sdílejte

300 g borůvek
150 g cukru
300 g zakysané smetany
1 vejce
2 lžičky škrobu
1 lžíce mouky

Pokračování na další straně

Jako první připravíte těsto

Základem přípravy borůvkového koláče je pochopitelně těsto. Na něm není až tak nic složitého. Nechte povolit máslo, smíchejte ho s cukry, potom se zakysanou smetanou a následně se můžete pustit také do přidávání mouky. Hotové těsto zabalte do igelitové folie a dejte do lednice odpočinout asi na půl hodiny.

Po vyndání těsto rozválejte válečkem, zhruba na centimetrovou tloušťku. Tvar těsta by měl odpovídat tvaru a velikosti vaší formy. Tu vyložte pečicím papírem a těsto do ní následně přeneste tak, aby byla z vnitřní strany kompletně pokrytý, od spodní plochy, až do stran. Nyní dejte těsto ve formě opět odpočinout do lednice.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články