Upekla bublaninu. Rodina se jen ošklíbla. Jakmile však ochutnali jediné sousto, zmizel celý plech během pár minut.

1869
Sdílejte

Také si neumíte představit léto bez úžasných ovocných moučníků? Třeba jako je božská voňavá bublanina s čerstvými třešněmi? Kypré těsto se sladkým šťavnatým ovocem se skvěle hodí jako báječná svačinka. Nebo jen tak k zakousnutí, když vás neodbytně pronásleduje chuť na sladké. A co víc, bublaninu zvládne upéct i naprostý začátečník. Vždycky se podaří na výbornou.

Ingredience na 20 porcí

  • 250 g moučkového cukru
  • 300 g hrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 ml mléka
  • 120 g tuku (hera, máslo)
  • špetka soli
  • 350 g čerstvých třešní

Pracovní postup

Oddělte žloutky od bílků, které dejte do chladna. Potom z nich vyšlehejte tuhý sníh.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články