Upekla bublaninu. Rodina se jen ošklíbla. Jakmile však ochutnali jediné sousto, zmizel celý plech během pár minut.

1622
Sdílejte

Také si neumíte představit léto bez úžasných ovocných moučníků? Třeba jako je božská voňavá bublanina s čerstvými třešněmi? Kypré těsto se sladkým šťavnatým ovocem se skvěle hodí jako báječná svačinka. Nebo jen tak k zakousnutí, když vás neodbytně pronásleduje chuť na sladké. A co víc, bublaninu zvládne upéct i naprostý začátečník. Vždycky se podaří na výbornou.

Ingredience na 20 porcí

  • 250 g moučkového cukru
  • 300 g hrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 ml mléka
  • 120 g tuku (hera, máslo)
  • špetka soli
  • 350 g čerstvých třešní

Pracovní postup

Oddělte žloutky od bílků, které dejte do chladna. Potom z nich vyšlehejte tuhý sníh.

Žloutky, cukr a tuk metličkou nebo v mixéru vyšlehejte dohladka. Postupně vmíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a mléko. Zpracujte na hladké těsto.

Vařečkou opatrně vmíchejte tuhý bílkový sníh. Těsto vlijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáče.

Třešně vypeckujte. Pokud jsou velké, tak rozpulte. Malé nechejte vcelku. Rozprostřete ovoce na těsto a vložte pekáč do předehřáté trouby. Pečte na 180 °C po dobu asi 30 minut.  Hotový koláč nechejte asi 15 minut vychladnout, servírujte posypané moučkovým cukrem.

Náš tip

  • před pečením pospejte žmolenkou (drobenkou), na kterou si smíchejte 100 g másla nebo hery, trochu hrubé mouky a stejné množství krystalového cukru, hmotu se snažte nadrolit na kousky, nespojujte se dohromady

Kam dál?

Výborná a super rychlá pizza z pánve, kterou máte připravenou za pár minut!

Super recept na „teplou zmrzlinku“: Sladká pěna pokrytá čokoládou a křupavá oplatka, mňam…

Lehký a vláčný čokoládovo-třešňový koláč. Úžasně jemná třešňová chuť…

Už nebudete kupovat zmrzlinu ani nanuky! Vezměte banány, jogurt a udělejte si tyto neuvěřitelně chutné nanuky!

Něco tak dobrého jste určitě ještě nejedli – palačinky se zelenou cibulkou a natvrdo vařenými vejci

Další články