3. Mléko vlijeme do hrnce, přidáme asi 1 lžíce másla, 1 vanilce. cukr a jeden žloutek.
4. Pořádně promícháme a necháme trochu ohřát, aby bylo mlíčko vlažné.
5. Do tvarohu přimícháme 1 vanil.cukr, 1 žloutek, 1-2 PL cukru, 1-2 lžíce rozinek
Recept pokračuje na další straně
6. Vánočku namáčíme do mléka (tak aby se vánočka nasákla, ale ne příliš, aby se nerozpadala) a ukládáme na pekáč.
7. Rozetřeme tvaroh, na tvaroh nastrouhané jablíčka. Poprášíme skořicovým cukrem. Opět vrstva máčení vánočky.
8. A zakryté vložíme do vyhřáté trouby (200 stupňů) na 20-25 minut .
9. Potom sundáme alobal a pečeme asi 5 min. aby povrch trochu zkřupavěl.
Na závěr navrstvíme ještě ušlehaný sníh do kterého jsme na závěr přimíchána asi 1-2 krys. cukru a necháme zapéct asi tak 5-7 min. dokud povrch nechytí zlatavě-hnědý nádech.