Toto jídlo si pamatujete z dětství a budou ho zbožňovat i vaše děti: Dokonalá žemlovka z vánočky, s tvarohem a jablky !

5023
Sdílejte

3. Mléko vlijeme do hrnce, přidáme asi 1 lžíce másla, 1 vanilce. cukr a jeden žloutek.

4. Pořádně promícháme a necháme trochu ohřát, aby bylo mlíčko vlažné.

5. Do tvarohu přimícháme 1 vanil.cukr, 1 žloutek, 1-2 PL cukru, 1-2 lžíce rozinek

Recept pokračuje na další straně

6. Vánočku namáčíme do mléka (tak aby se vánočka nasákla, ale ne příliš, aby se nerozpadala) a ukládáme na pekáč.

7. Rozetřeme tvaroh, na tvaroh nastrouhané jablíčka. Poprášíme skořicovým cukrem. Opět vrstva máčení vánočky.

8. A zakryté vložíme do vyhřáté trouby (200 stupňů) na 20-25 minut .

9. Potom sundáme alobal a pečeme asi 5 min. aby povrch trochu zkřupavěl.

Na závěr navrstvíme ještě ušlehaný sníh do kterého jsme na závěr přimíchána asi 1-2 krys. cukru a necháme zapéct asi tak 5-7 min. dokud povrch nechytí zlatavě-hnědý nádech.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články