Dnes přinášíme tip na snadnou večeři i oběd pro všechny, kteří mají rádi nové recepty. Každý zná klasické přílohy, jako jsou brambory, nebo rýže. Zpestřete si jídelníček a potěšte své chuťové buňky báječnými plněnými bramborovými plackami. Pochutná si i ten největší mlsoun.
Ingredience
- 1 kg brambor uvařených ve slupce den dopředu
- 300 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 1 cibule
- 500 g kuřecích jater
- 100 g vepřového sádla
- sůl a pepř dle chuti
- 300 g čerstvých žampionů (nebo jiných oblíbených hub)
Pracovní postup
Kuřecí játra umyjte a odblaňte. Pokud je v nich žluč, velmi opatrně ji odstraňte, nesmíte ji propíchnout. Poté játra nakrájejte na menší kousky.
Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na rozpáleném oleji dozlatova. Žampiony očistěte a nakrájejte na cca 0,5 cm silné plátky. Přidejte je k orestované cibuli a opékejte další asi 3 minuty.
Přidejte kuřecí játra a restujte doměkka. Pokrm osolte a opepřete dle své chuti, promíchejte a odstavte z plotny.