Také se vám zdá, že pečete stále ty stejné moučníky? Vyzkoušejte něco nového, neokoukaného. Upečte si lehký nadýchaný dezert z piškotového těsta. Samozřejmě na něm nesmí chybět báječný tvarohový krém doplněný lahodným ovocem. Na závěr vše zalijte delikátní želatinou a máte hotovo. Spojení šťavnatého ovoce a lahodného tvarohu je to nejlepší, co jste kdy ochutnali. Pozvěte rodinu nebo přátele a společně potěšte svoje chuťové buňky.
Ingredience
Na těsto
- 4 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 100 ml oleje
- 10 polévkových lžic horké vody
- 200 g hladké mouky
- 4 polévkové lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
Náplň
- 500 g hrudkovitého tvarohu
- 2 višňové smetany nebo jogurtu
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 125 g másla
- 100 ml šťávy z višňového kompotu
Želatina
- 1 sáček práškové želatiny
- 700 ml kompotové šťávy
- 3 polévkové lžíce cukru
- 2 hrnky odpeckovaných višní
- asi 3 polévkové lžíce džemu na potření těsta
Pracovní postup
Připravte piškotové těsto. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny a po lžičkách zašlehávejte horkou vodu. Nakonec přidejte olej, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.