Už nevíte, čím byste potěšili rodinu? Nebo čekáte mlsnou návštěvu a chcete se před ní řádně blýsknout? Pak právě pro vás máme tip na delikatesní dezert. I když se zdá, že je náročný na přípravu, opak je pravdou. Lahodný šlehačkový krém na šťavnatém ovoci zachutná i tomu největšímu gurmánovi. Koláč lehký jako obláček si zamiluje prostě každý.
Ingredience
- 6 vajec
- 6 polévkových lžic polohrubé mouky
- 6 polévkových lžic práškového cukru
- 3 Ks kiwi
- 1 banán
- 100 g lesního ovoce
- 8 kuliček bílých hroznů
- 1 pomeranč
- 250 ml smetany ke šlehání min. 33%
- 200 ml zakysané smetany
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balení prášku na přípravu krémů Zlatý klas
- pomerančový sirup dle chuti
Postup práce
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a za stálého šlehání elektrickým mixérem do něj přidávejte žloutek po žloutku. Dále opět za stálého šlehání přidávejte po lžících prosátý cukr a mouku s práškem do pečiva.
Jakmile získáte hladké jemné těsto, vylijte ho na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Troubu vyhřejte na 180°C a pečte asi 15 – 20 min dozlatova. Propečenost zkoušejte špejlí nebo špagetou.