Měli chuť na zákusek, ale nechtělo se jim do cukrárny. Jejich báječná máma je překvapila takovým dezertem, jaký ještě neochutnali. Za pár minut byl plech pryč!

2566
Sdílejte

Už nevíte, čím byste potěšili rodinu? Nebo čekáte mlsnou návštěvu a chcete se před ní řádně blýsknout? Pak právě pro vás máme tip na delikatesní dezert. I když se zdá, že je náročný na přípravu, opak je pravdou. Lahodný šlehačkový krém na šťavnatém ovoci zachutná i tomu největšímu gurmánovi. Koláč lehký jako obláček si zamiluje prostě každý.

 Ingredience 

  • 6 vajec
  • 6 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 6 polévkových lžic práškového cukru
  • 3 Ks kiwi
  • 1 banán
  • 100 g lesního ovoce
  • 8 kuliček bílých hroznů
  • 1 pomeranč
  • 250 ml smetany ke šlehání min. 33%
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balení prášku na přípravu krémů Zlatý klas
  • pomerančový sirup dle chuti

Postup práce

Žloutky oddělte od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a za stálého šlehání elektrickým mixérem do něj přidávejte žloutek po žloutku. Dále opět za stálého šlehání přidávejte po lžících prosátý cukr a mouku s práškem do pečiva.

Jakmile získáte hladké jemné těsto, vylijte ho na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Troubu vyhřejte na 180°C a pečte asi 15 – 20 min dozlatova. Propečenost zkoušejte špejlí nebo špagetou.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články