Nové recepty na lahodné dezerty, kam se řadí i toto Eskymo, rostou na internetu jako houby po dešti. Zejména během poslední doby, kdy je většina světa uzavřena do nucené karantény, mají kuchaři a pekařinky spoustu času na vymýšlení, testování a zdokonalování starých i nových receptů na domácí cukrovinky.
Jedním z takových receptů je dort ve stylu Eskymo, kterých je na internetu k dohledání spousty, ale tenhle se od nich zásadně liší. Je totiž pečený, krémový a stylem připomíná slavný ruský dort Praga, na který se svého času stávaly fronty po celém východním světě.
Na dort budete potřebovat
Korpus
130 g mouky
4 vejce
2 – 3 polévkové lžíce kakaa
180 g cukru
100 ml vody
1 lžička prášku do pečiva
Pokračování na další straně
Krém
250 g másla
250 ml mléka
60 g cukru
3 lžíce mouky
2 vejce
vanilkový cukr
půl sklenice kondenzovaného mléka
Impregnace