Neskutečně dobrý pečený dort ve stylu Eskymo: Chutná téměř jako jeho zmrzlý jmenovec

5484
Sdílejte

Nové recepty na lahodné dezerty, kam se řadí i toto Eskymo, rostou na internetu jako houby po dešti. Zejména během poslední doby, kdy je většina světa uzavřena do nucené karantény, mají kuchaři a pekařinky spoustu času na vymýšlení, testování a zdokonalování starých i nových receptů na domácí cukrovinky.

Jedním z takových receptů je dort ve stylu Eskymo, kterých je na internetu k dohledání spousty, ale tenhle se od nich zásadně liší. Je totiž pečený, krémový a stylem připomíná slavný ruský dort Praga, na který se svého času stávaly fronty po celém východním světě.

Na dort budete potřebovat
Korpus

130 g mouky
4 vejce
2 – 3 polévkové lžíce kakaa
180 g cukru
100 ml vody
1 lžička prášku do pečiva

Pokračování na další straně

Krém

250 g másla
250 ml mléka
60 g cukru
3 lžíce mouky
2 vejce
vanilkový cukr
půl sklenice kondenzovaného mléka

Impregnace

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články