Velmi oblíbeným kusem vepřového masa je krkovice, nacházející se na krku vepře. Je poměrně dost prorostlá tukem. Má lehce načervenalou barvu a je chuťově dost výrazná a šťavnatá. Jen málokterý druh masa nabízí tak širokou škálu kulinářského využití jako právě vepřová krkovice. Její častá konzumace se příliš nedoporučuje lidem bojujícím s vysokým cholesterolem, vepřové maso je totiž bohaté na vitamin B1, který pomáhá posilovat nervový systém a odbourávat sacharidy.
Kam dál?
- Mleté maso opekla s rajčaty a bazalkou. Za 30 minut uvařila takovou omáčku, jakou vám nenaservírují ani v té nejlepší italské restauraci!
- Z listového těsta už nepeču, toto je jednička: Fantastické těsto na štrůdl z jogurtu – vypadá jako z cukrárny a ta vůně v kuchyni se nedá popsat !
- Nejjednodušší ovocný zákusek pod sluncem: 4 patra a žádná práce – nevaří se, nepeče se a chuť Bombastická !
- Nejlepší recept na kynuté těsto, které netřeba mísit: Recept mám od proslulé pekařky, upečete z něj cokoli !