Nejlepší vepřová krkovice na pivě. Když jsem ji vytáhla z trouby, každému se sbíhaly sliny

17252
Sdílejte

Velmi oblíbeným kusem vepřového masa je krkovice, nacházející se na krku vepře. Je poměrně dost prorostlá tukem. Má lehce načervenalou barvu a je chuťově dost výrazná a šťavnatá. Jen málokterý druh masa nabízí tak širokou škálu kulinářského využití jako právě vepřová krkovice. Její častá konzumace se příliš nedoporučuje lidem bojujícím s vysokým cholesterolem, vepřové maso je totiž bohaté na vitamin B1, který pomáhá posilovat nervový systém a odbourávat sacharidy.

Krkovici lze péct, grilovat, smažit v trojobalu jako řízek. Mlsouni se shodují, že nejšťavnatější řízek je právě z lehce prorostlé krkovičky.
Připravili jsme si dnes pro vás recept krkovičku na pivě. Budete potřebovat :

Suroviny:

1 kg vepřové krkovice
4 cibule
sůl, pepř na vepřové maso
1 karpatský bujón, 2 dl vody
1 plechovku piva – lépe černé
olej

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články