Nejlepší moravské koláče pod sluncem ! Jako od babičky.Vydrží krásně měkkoučké celé dny

14875
Sdílejte

Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem, cukrem, vanilkou, citr. kůrou a přidáme rozinky. Povidla rozmícháme s rumem a ochutíme skořicí. Na drobenku zpracujeme spolu všechny suroviny.
Vykynuté těsto znovu prohněteme a rozválíme na plát silný asi 5 mm. Nakrájíme ho na čtverce ( asi 25 ks).

Do středu každého čtverce dáme lžičku tvarohové náplně a zabalíme. Čtverce vyformujeme do kulatých buchtiček a klademe na plech, tak aby spoj těsta byl dole. Do středu každého koláče uděláme důlek. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a jamkami naplníme povidlovou nádivku.


Posypeme drobenkou a necháme na teplém místě an 10 minut kynout. Pečeme v troubě předehřáté na teplotu 180 ° C asi 20 minut.
Jako od babičky. Koláčky jsou výborné, těsto měkké i na druhý den, pokud z nich něco zbyde. Dobrou chuť.

Kam dál?

Tvarohový koláč “Tří chutí” Bez těsta. Peču už třetí plech a nemůžem se dojíst – jednoduchý a fantastický recept !

Připravte si tento dezert k ranní kávě a váš den bude hned hezčí ! Žádné pečení, žádná želatina a minimum námahy

Luxusní domácí kinder zákusek XXL: Nejoblíbenější dezert, po kterém se všichni můžou zbláznit !

Tip ťop večeře jen z 3 základních surovin: velmi jednoduché a levné jídlo, které zasytí a chutná opravdu výborně !

Oříšková pochoutka s čokoládovým krémem a sušenkami. Jednoduchá a rychlá příprava

Další články