Nejlepší moravské koláče pod sluncem ! Jako od babičky.Vydrží krásně měkkoučké celé dny

46596
Sdílejte

100 g švestkových povidel
2 lžíce rumu
1 lžička skořice
Drobenku :
40 g polohrubé mouky
30 g kr. cukru
30 g másla

Postup :

Připravíme těsto. Droždí smícháme s cukrem a vlažným mlékem v hrnku. Necháme vykynout na teplém místě. Změklé máslo utřeme vařečkou s práškovým cukrem, vanilkou a žloutky. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Do mísy dáme mouku, sůl, přidáme utřené máslo, kvásek a šlehačku. Vše dobře rukou prohněteme na hladké těsto alespoň 5 minut a necháme kynout na teplém místě 45 minut.

Pokračování na další straně

Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem, cukrem, vanilkou, citr. kůrou a přidáme rozinky. Povidla rozmícháme s rumem a ochutíme skořicí. Na drobenku zpracujeme spolu všechny suroviny.
Vykynuté těsto znovu prohněteme a rozválíme na plát silný asi 5 mm. Nakrájíme ho na čtverce ( asi 25 ks).

Do středu každého čtverce dáme lžičku tvarohové náplně a zabalíme. Čtverce vyformujeme do kulatých buchtiček a klademe na plech, tak aby spoj těsta byl dole. Do středu každého koláče uděláme důlek. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a jamkami naplníme povidlovou nádivku.

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články