Úžasná i surová
Pampeliška má jemně nahořklou chuť, která asi ne každému sedne. Na straně druhé právě takto surová (stonek) je ideálním pomocníkem při problémech se žlučníkem a játry. Její mladé listy, které jsou bohaté na vitamin C a kyselinu křemičitou, můžete přidat do salátů či jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Léčivé účinky pampelišky:
Silná podpora obranyschopnosti, účinná prevence vzniku chřipky, rýmy
Pomáhá čistit játra a ledviny
čistí krev
Antiseptické a detoxikační účinky
Podporuje trávení, metabolismus, odkyseluje organismus, stolici
Močopudné účinky, odvodňuje, pročišťuje a podporuje ledviny a močové cesty
Podporuje hojení pokožky, poranění a kožních chorob, dezinfikuje rány
Podporuje a pročišťuje játra, preventivně chrání proti nemocem jater
Podporuje tvorbu červených krvinek, okysličuje krev, prevence a léčení Anémie
Podporuje i tvorbu kostní tkáně, kombinace vápníku a vitamínů
Odstraňuje migrény, bolesti břicha a i kloubů a svalů
Článek pokračuje na další straně